Sydän-Hämeen Sukututkijat ry

 

Rihkasen talo 1999
Ajankohtaista
Aikaisemmin tapahtunutta
Yhdistys
Yhteystiedot
Valokuvia
Julkaisuja
Linkkejä
Sukuja ja tutkijoita
Jaa tietosi
Tulostettava esite
Jäsentietolomake
MeNyt.fi/#shsuku
Luopioisten historia 1868-2006
 

Sydän-Hämeen Sukututkijat ry

 
  Sydän-Hämeen Sukututkijat ry toimii Sydän-Hämeen alueen sukututkijoiden yhdyssiteenä. Yhdistyksen tarkoitus on tukea jäseniään heidän sukututkimushankkeissaan. Yhdistys järjestää sukututkimukseen ja paikallishistoriaan liittyviä esitelmätilaisuuksia ja tapaamisia, julkaisee aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä tekee retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Luopioisten kirjastossa yhdistyksellä on sukututkimukseen liittyvää kirjallisuutta sekä lähikuntien mikrofilmikortteja ja mikrofilmirullia, jotka ovat jäsenten käytettävissä.  
  Yhdistyksen toiminnasta ilmoitetaan Sydän-Hämeen lehdessä, jäsentiedotteilla ja näillä yhdistyksen kotisivuilla.  
 

Liity jäseneksi

 
  Pääset mukaan aktiiviseen toimintaan liittymällä sukututkijoiden jäseneksi. Tulosta Sydän-Hämeen Sukututkijat ry:n jäsenhakemuslomake, täytä se ja toimita allekirjoitettu lomake yhdistyksen jäsenrekisterin pitäjälle (osoite lomakkeessa). Jäsenmaksu vuodelle 2018 on 15 euroa.  
  Tutustu myös Sydän-Hämeen Sukututkijat Ry:n sääntöihin.  
 

Käytettävissä oleva sukututkimusaineisto

 
  Yhdistyksellä on joukko sukututkimukseen liittyvää kirjallisuutta. Tarkemmat tiedot kirjoista ja monisteista löydät kirjaluettelosta.

Yhdistyksellä on mikrofilmirullia ja -kortteja seuraavasti:
  • Hauhon mikrofilmirullat ja -kortit (tällä hetkellä kadoksissa)
  • Kuhmalahden mikrofilmirullat
  • Luopioisten mikrofilmirullat ja -kortit
  • Pälkäneen mikrofilmirullat ja -kortit
  • Sahalahden mikrofilmirullat ja -kortit
Yllämainittujen lisäksi mikrofilmejä on muiltakin alueilta. Tarkempi luettelo eri seurakuntien mikrokorteista ja mikrofilmeistä löytyy täältä. Lisäksi seurakuntien SSS-kopioista mikrokortteina on eri luettelo.

 
 

Historia

 
  Sydän-Hämeen Sukututkijat -yhdistyksen perustava kokous pidettiin 12.5.2011. Yhdistys jatkaa samassa yhteydessä lakkautetun Valkeakosken Seudun Sukututkijat ry:n Sydän-Hämeen paikallisosaston toimintaa. Paikallisosasto oli perustettu 24.9.1999. Osasto juhlisti 10-vuotisjuhlaansa syksyllä 2009 kaksipäiväisellä tapahtumalla, johon osallistui yli 260 kävijää.  
  Sydän-Hämeen Sukututkijat -yhdistyksen perustavassa kokouksessa oli 26 osallistujaa, joista kokouksen yhteydessä pidetyssä hallituksen kokouksessa tuli uuden yhdistyksen jäseniä.  
 
   
   
Etusivulle
Päivitetty: 1.2.2018